mail jori@jori.hu

tel+36 1/341 4070

tel+36 1/322 7890

Flotex flokkolt szőnyeg

A flotex flokkolt szőnyeg egy egyedülálló melegburkolat, ami egyszerre alkalmas nagyforgalmú és nagy igénybevételű helyiségek burkolására, úgy, hogy közben a szőnyegburkolat komfortérzetét biztosítja lépés-, tapintás- és hőérzet szempontjából.

Tulajdonképpen 6.6 PVC szálakkal flokkolt szőnyegről van szó, így kinézetre textil burkolatnak hat, míg tartósság és könnyű tisztíthatóság szempontjából egyéb PVC burkolatokkal megegyezően viselkedik. A szálak sűrűsége 80 millió(!) négyzetméterenként (egy átlagos közületi magas igénybevételre alkalmas szőnyegnek kb. 250 000 tűzés/m2), amely technológiának köszönhetően az alábbi fő tulajdonságokkal rendelkezik:

 

  • Extrém magas mérettartósság, teherbírás, kopásállóság. Nagyobb terhelés alatti benyomódások, karcolások nem látszanak meg rajta.
  • Mégis, a komfort hátoldalnak és a flokkolt technolgiának köszönhetően puha, meleg, „szőnyegszerű” érzetet és látványt biztosít.
  • Magas lépéshang gátlás (19dB).
  • Csúszásmentes burkolat (R12).
  • Antiallergén burkolat. A szennyeződést, pórt a saját felszínéhez vonzza, de nem engedi mélyen behatolni abba, ezzel nagyban járul hozzá a helyiségek jó levegőjéhez. Ennek a sűrűségnek köszönhetően a poratka sem tud bediffundálni az anyagba, így meg is kapta az egyik legelismertebb antiallergén tanúsítványt (Allergy UK Seal of Approval)
  • Mindennek eredményekképpen a legmakacsabb foltok (pl. vörösbor, rúzs, kv, ételek és folyadékok, stb ) is teljesen eltávolíthatók, akár hagyományos takarítással, de vegyi és/vagy vizes takarítás is alkalmazható rajta amennyiben szükséges.
  • A kimagasló higiéniai és tisztíthatósági tulajdonságoknak köszönhetően olyan helyiségekben is javasolja a gyártó használni a Flotex burkolatot, ahol ez hangsúlyos szempont, úgy mint kórházi szobák és folyosók, éttermek, óvodák, iskolák, edzőtermek gyógyfürdők, stb.

A rendkívül széles szín- és designválasztékban megtalálható 3D hatású mintázat is, mely még különlegesebbé teheti a helyiség összképét, illetve egyedi mintázattal is rendelhető ez a burkolat.

Brossúrák:

Forbo_Flotex_Colour_Brochure_2019

Forbo_Flotex_by_Tibor_brochure

Forbo_Flotex_By_Starck_brochure